Aerofil™ fijnstoffilter, voor écht gezond ventileren!

Voor een nog betere weergave en uitleg verwijzen wij u graag naar onze vernieuwde website.

De nieuwe website is voorzien van nog gedetailleerdere informatie en een ruimer aanbod.
Ook het bestelproces is vereenvoudigd.

Ga naar website

Fijnstof.

 

klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Fijnstof is dezer dagen alomtegenwoordig. Regelmatig hoor je in de media dat de norm voor fijnstof is overschreden. Maar wat is fijnstof nu precies?
Fijnstof of PM10 is de verzamelnaam voor stofdeeltjes met een maximale diameter van 10 micrometer. Dat is één honderdste van een millimeter, en dus niet met het blote oog waar te nemen. Omdat deze deeltjes zo klein zijn, kunnen ze gemakkelijk ingeademd worden. Dit veroorzaakt en verergert acute luchtwegenaandoeningen en kan zelfs longkanker veroorzaken. Doordat die kleine stofdeeltjes ook in ons bloed terechtkomen, kunnen ze ook leiden tot hart- en vaataandoeningen en aderverkalking. Vooral ouderen, kinderen en gevoelige personen is fijnstof schadelijk.
Verschillende sectoren zoals verkeer, industrie, energie, landbouw en huishoudens brengen de gevaarlijke kleine stofdeeltjes in de lucht en zijn dus verantwoordelijk voor de vervuiling.

Toepassing uit de auto-industrie
De auto-industrie pakte reeds de vervuiling aan. Tegenwoordig zijn bijna alle nieuwe auto’s uitgerust met een roetfilter en een pollen/fijnstof filter om het binnenklimaat in de auto te optimaliseren. Waarom dan het binnenklimaat in huis niet verbeteren en je natuurlijke ventilatieroosters uitrusten met Aerofil™.

Werking van een gewone filter (non-woven)
Bij een gewone filter bepaalt de poriëngrootte welke stofdeeltjes er door de filter kunnen. Hoe kleiner de gaatjes, hoe efficiënter de filter, want zo worden er ook kleine stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Maar de luchtweerstand neemt dan wel snel toe, waardoor de filter minder goed werkt en zelfs verstopt geraakt. Een dergelijk type filter moet bijgevolg snel vervangen worden. Niet echt een goede oplossing dus.

Werking van de Aerofil™
De belangrijkste eigenschap van de Aerofil™ is dat hij permanent elektrostatisch geladen is. Door die elektrostatische lading trekt iedere vezel in de filter als een magneet vuil en stof aan. De Aerofil™ filtert tot 90% van alle PM10 stofdeeltjes uit de instromende lucht. Bovendien laat de open structuur van het filtermateriaal heel gemakkelijk lucht door, waardoor de Aerofil™ een hoge efficiëntie combineert met een lage luchtweerstand.

Voordelen van de Aerofil™ filter:

1. Hoge efficiëntie (tot 90%) voor kleine en grote stofdeeltjes.
De Aerofil™ filtert gemiddeld 90% van alle PM10 stofdeeltjes uit de stromende lucht. Zo worden uw leefruimten voorzien van echt gezonde en frisse lucht, wat leidt tot een beter en gezonder binnenklimaat. En dat komt uiteraard uw gezondheid ten goede.

2. De wijdmazige structuur garandeert een grote luchtdoorlaat.
Het filtermateriaal Aerofil™ heeft een open structuur en laat dus heel gemakkelijk lucht door. De ventilatieroosters behouden dus in zeer sterke mate hun ventilatiecapaciteit, zodat u steeds voldoende gezuiverde verse lucht in uw woning krijgt.

3. Verstopping van het filtermateriaal is quasi onmogelijk omdat de efficiëntie van het filter afneemt bij een toenemende vervuilingsgraad.
Ook na verzadiging van de Aerofil™ met fijnstof, behoudt het ventilatierooster zijn ventilatiecapaciteit. De Aerofil™ kan dus niet verstopt geraken. Wel is het zo dat de filter vanaf dat moment zijn filtereigenschappen verliest, doch nog steeds een goede luchtdoorlaat garandeert.

4. Permanent statisch gebonden. De elektrostatische eigenschappen zijn niet tijdsgebonden.
In tegenstelling tot de klassieke filters – die snel verzadigd geraken – filtert de Aerofil™ langdurig op een efficiënte wijze. Afhankelijk van waar u woont en de luchtverontreiniging is bepalend voor wanneer u de filter moet vervangen.

Onderhoud van de Aerofil™ filter:
Al naar gelang het gebied waar u woont of verblijft en de mate van vervuiling in uw omgeving, garandeert Aerofil™ een zeer efficiënte werking tussen de 9 en 15 maanden. Wij adviseren dan ook het Aerofil™ filter te vervangen volgens onderstaande richtlijnen.

“Ruraal” gebied:
Buitensteden en dorpen, agrarisch gebied, natuurgebieden.
Aanbevolen termijn voor het vervangen van de filter: 15 maanden.

“Urban” gebied:
Grote en kleine steden.
Aanbevolen termijn voor het vervangen van de filter: 12 maanden.

“Heavy duty” gebied:
Industriezones, bij snelwegen en langs drukke wegen.
Aanbevolen termijn voor het vervangen van de filter: 9 maanden.

Berekenen en bestellen van prijzen en levertijden: Prijzen / Calculatie

Bezorging door geheel Nederland m.u.v. van de Waddeneilanden.

Kik Machinale houtbewerking, Schilperoortstraat 102, 3082 SZ Rotterdam
info@kikmachinale.nl